انواع مختلف سی تی اسکن- در این نوشته در مورد انواع اسکن هایی که پزشک برای بیمار تجویز میکند،توضیح خواهیم داد.

بازار مدیکال

انواع مختلف سی تی اسکن

انواع مختلف سی تی اسکن برای تشخیص بیماری ها وجود دارد.زمانی که شما احساس بیماری میکنید و به پزشک مراجعه میکنید،پزشک برای تشخیص بیماری گاهی تصویربرداری از بدن شما را تجویز میکند.

چندین تجهیزات تصویربرداری پزشکی مختلف برای تصویربرداری از بدن وجود دارد. بسته به نوع تصویربرداری و ناحیه بدن،  تجهیزاتی که  برای گرفتن عکس از داخل بدن بکار می رود  ممکن است با امواج مغناطیسی مانند ام آر آی، پرتوهای یونیزاسیون اشعه ایکس مانند سی تی اسکن و یا امواج صوتی مانند سونوگرافی باشد.

توموگرافی کامپیوتری (CT)  یا سی تی اسکن از پرتوهای یونیزاسیون یا اشعه ایکس برای دریافت تصویری از داخل بدن استفاده می کند. اگر پزشک شما معتقد باشد که استخوان شکسته ای دارید یا برای تشخیص تومورها یا سایر علائم بیماری در بدن باشد، ممکن است سی تی اسکن را تجویز کند.

درباره انواع مختلف سی تی اسکن و آنچه می توانید در هنگام دریافت آن انتظار داشته باشید بیشتر بیاموزید.

سی تی اسکن چیست؟

سی تی اسکن که گاهی اوقات CATنامیده میشود، از روش های مختلف تشخیصی است. برای اینکه پزشک بداند که داخل بدن شما چه اتقاقی دارد می افتد، از شما می خواهد که سی تی اسکن بگیرید.

TOSHIBA-128 SLICE
TOSHIBA-128 SLICE

سی تی اسکن از روش تصویربرداری مشابه با اشعه ایکس – پرتوهای یونیزان – استفاده می کند، اما می تواند تصاویری را بگیرد که رادیوگرافی نمی تواند بگیرد.

رادیوگرافی تصویری دوبعدی از ساختاری در داخل بدن، مانند استخوان‌های فرد، می‌گیرد. سی تی اسکن یک تصویر سه بعدی تولید می کند. تصاویر گرفته شده توسط سی‌تی اسکن، دید واضح‌تری از اندام‌های داخلی، رگ‌های خونی و بافت‌های نرم بیمار نسبت به عکس‌برداری سنتی به پزشک ارائه می‌دهد..

در طول سی تی اسکن، بیمار روی تخت  دراز می کشد که به داخل یک  تونل بزرگ که گنتری نامیده میشود.  گنتری حاوی قطعات تیوب اشعه ایکس و دتکتور و کولیماتوذ و ژنراتور است که از داخل بدن عکس می گیرد.

معمولاً کل فرآیند اسکن حدود 5 دقیقه طول می کشد و بدون درد و غیر تهاجمی است. تصاویر گرفته شده در حین اسکن به کامپیوتر ارسال می شود. کارشناس سی تی اسکن ،تصاویر بدست آمده را بازسازی میکند تا تصویری سه‌بعدی ایجاد کند تا برای تشخیص بیماری به پزشک بدهد. همچنین این امکان برای پزشک وجود دارد که تصاویر را جداگانه ارزیابی کند.

انواع سیتی اسکن

انواع مختلف سی تی اسکن وجود دارد. پزشک تشخیص میدهد کدام ناحیه از بدن به اسکن نیاز دارد و بر اساس آن ناحیه تکنیسین آن بافت را اسکن میکند. برخی از انواع روش های سی تی اسکن شامل موارد زیر است.

  • سی تی آنژیوگرافی
  • سی تی اسکن شکم
  • سی تی اسکن استخوان
  • سی تی اسکن سر
  • سی تی اسکن قفسه سینه/ریه ها
  • سی تی اسکن قلب
  • سی تی گردن
  • سی تی اسکن لگن

سی تی آنژیوگرافی:

اگر پزشک بخواهد خطر ابتلا به بیماری قلبی را ارزیابی کند، ممکن است سی تی آنژیوگرافی یا آنژیوگرافی را تجویز کند. این اسکن همچنین می تواند به پزشکان در تشخیص آسیب به رگ های خونی مانند آنوریسم یا انسداد کمک کند. قبل از اسکن، یک متخصص بهداشت ماده حاجب را به رگ‌های خونی تزریق می‌کند تا جریان خون در بدن قابل مشاهده‌تر شود. سپس کارشناس  سی تی اسکن از رگ های خونی عکس می گیرد.

CT Angiography
CT Angiography

سی تی اسکن شکم:

در طول سی تی اسکن شکم، یک تکنسین تصاویری از اندام های دستگاه گوارش مانند روده، روده بزرگ، کبد، طحال و آپاندیس می گیرد.

پزشک ممکن است برای تشخیص آبسه در ناحیه، کشف خونریزی داخلی یا شناسایی و تشخیص تومورهایی مانند تومورهای روده بزرگ، اسکن شکم را تجویز کند.

Abdominal
Abdominal

سی تی اسکن استخوان:

در حالی که اشعه ایکس می تواند شکستگی یا سایر مشکلات استخوان را تشخیص دهد، رادیولوژیست ها نیز گاهی از سی تی اسکن استخوان ها استفاده می کنند.

از آنجایی که سی تی اسکن می تواند اطلاعات بیشتری را به پزشک بدهد، معمولا نتایج یک رادیوگرافی سنتی دقیق نیست، به این علت پزشک درخواست سی تی اسکن میکند.

سی تی اسکن استخوان همچنین تصویر واضح تری از بافت های نرم نزدیک استخوان ها مانند تاندون ها و ماهیچه ها ارائه می دهد. سی تی اسکن استخوان نیز ممکن است به تشخیص سرطان در استخوان ها کمک کند.

bone
bone

سی تی اسکن سر:

ممکن است پزشک برای بیماری که سردرد یا سرگیجه غیرقابل توضیح و نامشخصی دارد، سی تی اسکن سر را تجویز کند.

این روش همچنین می تواند به تشخیص تومورهای مغزی یا سکته مغزی کمک کند. سی تی سر تصاویری از مغز و سایر نواحی سر مانند سینوس ها را می گیرد.

بیماران مبتلا به مشکلات سینوس مداوم ممکن است از سی تی سر برای تعیین اینکه آیا التهاب مداوم در ناحیه وجود دارد یا خیر،

بهره مند شوند.

CT Brain
CT Brain

سی تی اسکن قفسه سینه/ریه ها:

سی تی اسکن از قفسه سینه می تواند تصاویر دقیقی از ریه های فرد در اختیار پزشک قرار دهد. اگر بیمار از مشکل تنفسی یا درد قفسه سینه شکایت داشته باشد، پزشکان ممکن است اسکن را تجویز کنند.

این تصاویر می تواند به پزشکان در تشخیص بیماری هایی مانند سرطان ریه، ذات الریه، سل یا مایع اضافی در ریه ها کمک کند.

lung
lung

سی تی اسکن قلب:

سی تی اسکن قلب نیز از ناحیه قفسه سینه عکس می گیرد. با این حال، تمرکز روی ریه ها نیست، بلکه روی قلب یک فرد است. ممکن است پزشک برای تشخیص مشکلات آئورت، دریچه‌های قلب و سایر شریان‌ها، سی تی سی‌تی قلب را تجویز کند. در برخی موارد، پزشک ممکن است برای پیگیری نتایج یک روش، مانند بای پس عروق کرونر، سی تی اسکن قلب را تجویز کند.

Heart CT
Heart CT

سی تی اسکن گردن:

سی تی اسکن گردن معمولاً تصاویری از ناحیه قاعده جمجمه تا بالای ریه ها را می گیرد.

این اسکن می‌تواند تومورها یا توده‌هایی را در گردن، روی زبان، روی تارهای صوتی یا در راه هوایی فوقانی تشخیص داده و تشخیص دهد.

پزشک همچنین می تواند رشد یا ناهنجاری های غده تیروئید یا مشکلات شریان کاروتید را با استفاده از سی تی اسکن گردن تشخیص دهد.

Neck
Neck

سی تی اسکن لگن:

سی تی اسکن لگن از ناحیه لگن شما (ناحیه بین باسن) عکس می گیرد.

Pelvis
Pelvis

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست