مشکلات شبکه در دستگاه سی تی اسکن- در این نوشته در مورد عدم ارسال تصاویر به پکس و پرینتر توضیحات جامعی خواهیم داد.

بازار مدیکال

Connection failed پیغام عدم ارتباط شبکه بین کامپیوتر دستگاه سی تی اسکن با سایر سیستم های دیگر مانند پکس و پرینتر و سی دی روبوت  است که دیگر امکان ارسال  تصاویر وجود ندارد در  این نوشته بطور کامل در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

همچنین این مقاله مناسب تجهیزات تصویربرداری مشابه میباشد که دارای مشکلات شبکه و عدم ارسال تصاویر به وسایل جانبی میباشند.

برای تعمیر دستگاه سی تی اسکن و سایر تجهیزات تصویربرداری خواندن این مقاله توصیه میشود.

ایرادیابی ارتباط شبکه سیستم سی تی اسکن

 بعد از آنکه دستگاه سی تی اسکن ( گنتری) تصاویر بیمار را دریافت کرد و به سیستم سی تی اسکن ( کنسول) انتقال داد،حال بایستی این تصاویر را به سیستم پکس و پرینتر و یا سی دی روبوت انتقال دهیم.

تا بیمار بتواند این تصاویر را دریافت بکند و از مرکز خارج بکند و به رویت پزشک برساند تا پزشک بتواند از روی این تصاویر بیماری را تشخیص دهد.

گاهی اوقات این امر با مشکل مواجه خواهد شد و تصاویر از سیستم سی تی  اسکن به وسایل جانبی  ارسال نمی شود و پیغامConnection failed مشاهده میشود که موجب سردرگمی و ناراحتی کارشناسان دستگاه سی تی و بیماران خواهد شد. و به این دلیل  عملا دیگر کار با دستگاه سی تی اسکن امکان پذیر نخواهد بود.

در ادامه مقاله نحوه ایرادیابی را آموزش خواهیم داد

آیا  شبکه بیمارستان بدرستی کار میکند؟ و یا همچنین سایر سیستم های موجود در شبکه بدون مشکل کار میکنند؟

اگر سایر سیستم ها در شبکه  بدرستی کار نمیکنند احتمالا قسمتی از شبکه دچار اختلال شده است و بایستی ایراد را از کابل های شبکه و سویئچ ها جستجو کرد.

 بطور کلی برای سوییچ ها میتوان با چک کردن روشن بودن چراغ پاور آنها و همچنین چراغ پورت های  شبکه به  سالم بودن آنها و اتصال صحیح کابلهای شبکه  پی برد.

بعد از اطمینان از وضعیت سالم شبکه بیمارستان ایراد از ناحیه سیستم دستگاه سی تی اسکن خواهد بود.گاهی اوقات با یک ریست کردن سیستم سی تی و سیستم پکس و یا با خاموش و روشن کردن پرینتر مشکل برطرف خواهد گردید.

در صورت  مشاهده Connection failed  و عدم ارسال تصاویر بایستی اقدامات ذیل را انجام دهیم.

ایراد یابی

در نرم افزار دستگاه سی تی اسکن ویا در سایر نرم افزارهای سیستم های تصویربرداری مانند ام آر آی و رادیولوژی و غیره فضایی برای  ثبت مشخصات سیستم پکس و پرینتر و سی دی روبوت و سایر تجهیزاتی که تصاویر را دریافت میکنند وجود دارد.

Test

در صورت بروز هر گونه اختلال و عدمارسال تصاویر میتوان وارد این محیط شد و گزینه Test را انتخاب بکنیم تا بدانیم پیغام connection success   می آید ؟ در صورتیکه این پیغام بیاید ارتباط شبکه بدرستی برقرار است و معمولا با یک ریست کردن سیستم مربوطه مشکل برطرف میگردد.

در صورت مشاهده پیغام connectin failed مراحل زیر را انجام میدهیم.

ایرادیابی Connection failed

  • اولین کار بعد از مشاهده Connection failed این است که آیا این مقادیر بدرستی وارد شده اند،آنها را مجددا چک میکنیم  در صورت درست بودن سراغ مرحله بعدی میرویم.
  • این پیغام زمانی ظاهر میشود که ایراد در سه ناحیه  وجود داشته باشد.
  1. از ناحیه شبکه مرکز درمانی
  2. از ناحیه پکس و یا پرینتر و یا سی دی روبوت و یا هر وسیله ای که قرار است تصاویر را دریافت بکند
  3. از ناحیه سیستم تصویربرداری مانند سیستم دستگاه سی تی اسکن که تصاویر را نمیتوانند ارسال بکند

1- ناحیه 1( شبکه مرکز درمانی)

سیستم مورد نظر را چک میکنیم( پکس و یا پرینتر و یا سی دی روبوت) آیا از تجهیزات تصویربرداری دیگر مانند ام آر آی و رادیولوژی ارتباط بدرستی برقرار است و تصاویر بدون مشکل ارسال میشوند؟

اگر ارسال نمیشوند و پیغام Connection failed میدهد  بایستی توجه کرد که ایراد از ناحیه شبکه است و یا ایراد از ناحیه پکس و پرینتر است؟

اگر از هیچ وسیله ای به هیچ وسیله ای تصاویر ارسال و دریافت نمیشود ایراد از ناحیه شبکه است وبایستی هاب سوییچ ها را چک کرد که روشن باشند و کابلهای شبکه بدرستی در سوکتشان قرار گرفته شده باشند.

2- ناحیه 2( پکس و یا پرینتر و یا سی دی روبوت)

اگر از عملکرد صحیح شبکه مرکز درمانی اطمینان دارید حال بایستی دقت کرد آن وسیله ای که تصاویر را دریافت نمیکند و پیغام Connection failed ظاهر میشود آیا تنها از یک وسیله تصاویر را دریافت نمیکند ( بایستی در ناحیه 3 مشکل را جستجو کرد) یا آنکه از هیچ سیستمی تصاویر را دریافت نمیکند؟

در این حالت بایستی موارد ذیل را بررسی بکنید.

  • آیا سیستم مورد نظر (پکس و پرینتر و سی دی روبوت)روشن است؟
  • اگر سیستم مورد نظر اگرپرینتر است، ایا درون سینی های آن فیلم وجود دارد؟
  • اگر سیستم مورد نظر سی دی روبوت است داخل آن سی دی وجود دارد؟
  • آیا اتصال صحیح این سیستم به شبکه اطمینان کامل دارید؟
  • آیا این سیستم را یکمرتبه خاموش و روشن کرده اید؟

درصورتیکه موارد فوق را انجام داده اید ولی این وسیله تصاویر را دریافت نمیکند بایستی با نمایندگی شرکت خدمات پس از فروش این وسیله (پکس و یا پرینتر و یا سی دی روبات) تماس بگیرید تا مشکل را برطرف بکنند.

3- ناحیه 3( سیستم دستگاه سی تی اسکن)

اگر مطمئن شدید ایراد از نواحی 1 و2 نیسست ایراد را بایستی از سیستم دستگاه سی تی اسکن و یا هر وسیله ای که تصاویر را ارسال نمیکند کشف کرد.

اولین کار پینگ گرفتن از آی پی است که آیا ارتباط سیستم سی تی با شبکه برقرار است و یا خیر.

اگرپینگ برقرار نبود ابتدا اتصال هاب سوئیچ و کابل شبکه را چک میکنیم، مجددا پینگ میگیریم اگر ارتیاط سیستم سی تی با شبکه مرکز درمانی برقرار نبود آی پی سیستم سی تی اسکن را چک میکنیم و از سلامت کارت شبکه سیستم سی تی اسکن مطمئن میشویم.

باید با پینگ گرفتن از آی پی خود سیستم سی تی اسکن پاسخ  REPLY را مشاهده بکنیم در غیر اینصورت کارت شبکه سیستم سی تی اسکن معیوب است و بایستی تعویض گردد.

بعد از مشاهده پیغام REPLY و ارتباط صحیح سیستم سی تی اسکن با شبکه مرکز و اطمینان از آی پی ها،حال مجددا گزینه Test را انتخاب میکنیم.

اگر در این حالت  پیغام Connection failed  مشاهده کردید، این مقادیر را مجددا تعریف میکنید.

تعریف پکس و پرینتر و سی دی روبوت

هر وسیله که به شبکه متصل میشود دارای مقادیر IP,PORT,Remote AE است و برای اتصال دستگاه سی تی اسکن به این وسایل بایسیتی این مقادیر را در نرم افزار دستگاه سی تی اسکن تعریف بکنیم.

لازم به ذکر است که در تمامی نرم افزارهای سیستم های تصویربردای مکانی برای تعریف این وسایل تعریف شده است.

برای مثال میخواهیم سیستم پکس  را درنرم افزار سیستم سی تی اسکن تعریف بکنیم  این مقادیر مطابق شکل زیر وارد میکنیم.

.pacts
pacs

برای بدست آوردن مقادیر PORT,Remote AE با شرکت مربوطه  تماس میگیریم  و این مقادیر را دریافت میکنیم ، در تصویر بالا مقدار PORT:114  و مقدارRemote AE:ONISDWM  و برای IP هم از کارشناس آی تی مرکز درمانی  درخواست میکنیم که آی پی پکس  یا پرینتر و یا سی دی روبوت را بدهد.

برای ID هم یک نام بصوت سلیقه ای با هماهنگی کارشناس مرکز انتخاب میکنیم و سایر اطلاعات را بصورت پیشفرض میباشند را تغییر نمیدهیم.

بعد از تعریف این مقادیر حال به نوبت تست میرسد که آیا ارتباط برقرار است و یا خیر معمولا یکبار سیستم سی تی را ریست میکنیم تا اطلاعات ذخیره شوند.گزینه تست را انتخاب میکنیم وبلافاصله و یا بعد از چند ثانیه عبارتConnection Successfulyنمایش داده میشود.

که نشان میدهد ارتباط سیستم سی تی با وسیله مورد نظر بطور موفق آمیز برقرار است.

در صورتیکه پیغام Connection failed نمایش داده شود، یعنی ارتباط شبکه برقرار نیست و بایستی مطابق ادمه مقاله ایراد یابی بکنیم.

IPCONFIG

به محیط ویندوز سیستم سی تی اسکن میرویم و سپس وارد محیط  Command Prompt شده و دستور IPCONFIG را تایپ میکنیم تا  آی پی هایی که در این سیستم تعریف شده است را مشاهده بکنیم.

config
Ipconfig

برای مثال آی پی که در این سیستم تعریف شده است192.168.1.5 است.

درصورتیکه بر روی سیستم آی پی تعریف نشده بود اقدامات زیر را انجام میدهیم.

بعد از اتصال سیستم کامپیوتراز پورت LAN به شبکه بیمارستان از طریق یک  کابل شبکه و یک هاب سوییچ، حال  بایستی  یک آی پی در رنج آی پی شبکه بیمارستان برای سیستم کامپیوتر سی تی اسکن تعریف بکنیم.

برای مثال آی پی 192.168.1.1 را تعریف میکنیم.

 تعریف آی پی بر روی سیستم سی تی اسکن

نحوه تعریف آی پی در تصاویر زیر آمده است.

1- وارد کنترل پنل میشویم و گزینه Network and Internet را انتخاب میکنیم.

IP
IP

2- گزینه Network and Sharing Center را انتخاب میکنیم.

آی پی
آی پی

3- گزینهChange adapter settings را انتخاب میکنیم.

adapter setting
adapter setting

4- بر روی شبکه مورد نظر راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب میکنیم.

آی پی.
آی پی.

5- در صفحه جدید باز شده Tcp/IPv4 را انتخاب کرده و کلید Properties را انتخاب میکنیم.

Tcp/IPv4
Tcp/IPv4

6- صفحه جدیدی باز میشود که گزینه Use the following IP address را انتخاب میکنیم.

ip
ip

7- برای تعریف آی پی به نکات زیر دقت میکنیم.

رنج آی پی
رنج آی پی
  • آی پی تعریف شده بایستی در رنج آی پی شبکه بیمارستان باشد یعنی 3 جمله اول آن مشابه آی پی شبکه بیمارستان باشد. برای مثال رنج آی پی بیمارستان    است که بایستی حداقل  آی پی که بر روی سیستم سی تی تعریف میشود دو جمله اول آن 192.168 یا 192.168.156 باشد.
  • که این کار رو با هماهنگی کارشناس آی تی مرکز انجام میدهیم تا آی پی مورد نظر رزرو نباشد و یا سیستم دیگری این آی پی را نداشته باشد تا بعدها دچار مشکل آی پی کانفلیکت نگردیم.

بعد از تعریف  آی پی در رنج شبکه بیمارستان بر روی سیستم سی تی اسکن، کلید ok  را انتخاب میکنیم .

  • حال از این  آی پی که بر روی سیستم سی تی اسکن تعریف کرده ایم پینگ میگیریم تا از سلامت سخت افزار کامپیوتر و کارت شبکه مطمئن شویم.

در صورتیکه پینگ نداد کارت شبکه و یا سخت افزار سیستم کامپیوتر سی تی اسکن مشکل دارد.

پینگ
پینگ

نحوه پینگ گرفتن

برای اینکار در محیط ویندوز کلیدهای ترکیبی ویندوز و R را همزمان فشار میدهیم و وارد محیط cmd میشویم و در محیط  از آی پی که تعریف کرده ایم پینگ میگیرم و پاسخ Reply را مشاهده خواهیم کرد.

Ping 192.168.40.3  

 مرحله بعد که مهمترین و  آخرین مرحله تست ارتباط شبکه سیستم سی تی با شبکه بیمارستان است ، از یک آی پی موجود در شبکه بیمارستان پینگ میگیریم.

PING
PING

در صورتیکه پینگ داد یعنی ارتباط سی تی با شبکه بیمارستان برقرار است در غیر ابنصورت  کابل شبکه و یا هاب سوییچ مشکل دارد و گاهی اوقات سوکت کابل شبکه بخوبی سر جایش قرار نگرفته است.

بعد از اتصال سیستم سی تی به شبکه بیمارستان و پینگ کردن و پاسخ تایید آی پی مورد نظر حال پکس و پرینتر را بر روی سیستم سی تی اسکن تعریف میکنیم.

وارد نرم افزار سی تی اسکن شده و در قسمت مربوطه مشخصات پکس و پرینتر را پر میکنیم.

پایان

جهت نصب و راه اندازی و تعمیرات تجهیزات تصویربرداری و پکس و پرینتر و مشاوره خرید تماس بگیرید 09357985158

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست